Thursday, July 01, 2010

Kami lenjun...

Petang tadi aku balik Kajang dengan Abah and his driver from Maktab Polis Cheras. Kat Shah Alam punyalah hujan lebat dengan angin kuat gila! Janji dengan Abah nak ambil aku malam ni. Tapi tak apa la. Dah Abah nak datang awal. Dari Abah tak datang langsung, lagi parah!

Masa aku dah siap-siap, nak gi bawa barang ke kereta la ni. Aduyai.. lebatnya hujan. Kalau redah sure lenjun habis ni! Dah la aku nak bawa sekali dengan hamsters ni. Last-last, lari jela. Terima kasih la banyak-banyak kat budak rumah aku, Fatin, yang sedia memegangkan payung untuk aku tadi.

Dah masuk dalam kereta, saja nak check hamsters semua. Hahah semua lenjun! Basah je bulu diorang. Aku dengan baik hatinya, ambil tuala and lap la sekor-sekor hamsters aku ni. Habis 10 ekor aku lap, bila aku tengok balik diorang ni, aku tergelak sorang-sorang. Bulu diorang punya la kembang! Nasib ada berus gigi. Memang khas benda tu aku buat jadikan sikat untuk diorang ni. So sikat la bulu diorang kasi tak kembang lagi. Haaa baru comel!

Aduyai.. hujan memang lebat gila. Dari Shah Alam, sampai kat Kajang ni. Rancak betul hujan kali ni. Tidur sodap ni!

2 comments:

ciKeju said...

waaaa..
jinak nye hamster nieh..
saye punye tak jinak langsung..haha
:)

Hani Shah said...

yaka?
ni mmg dah bg dowg hidup 1 sangkar
then slalu pegang dia
1 ari ade la dlm 4,5 kali pegang main perut diorang hahahah!
comeyy..

This is Hani