Tuesday, April 12, 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan

Salam semua! Hani nak hantar assignment ni, hehe! Carry mark! Carry mark!

Soalan 1: Letakkan banner UBM dalam entry anda.
Jawapan:
Soalan 2: Nama anda dan nama blog anda.
Jawapan: Nama penuh Hani Amira Suraya binti Shahbudin, tapi dalam dunia maya ni lebih selesa dikenali sebagai Hani Shah. Nama blog pulakdari dulu sampai sekarang Study+Music=Life, tak pernah nak ubah. Sebab aku ni still belajar kat IPTS, selain kat IPTM ni kan haha! Lepas tu, aku ni jenis yang suka dengan muzik, pergi gig apa bagai. So, inilah kehidupan Hani Shah.

Soalan 3: Sejak bila mula berblog. 
Jawapan: Kalau secara suka-sukinya pada umur 15 tahun lagi. Tu pun berblog kat lama MySpace je. Masa tu update aktiviti harian je. Tapi bila naik umur 18 tahun, baru la buat Blogspot sendiri. Sekarang ni agak meluas sikit la story nya. Selain aktiviti harian, sekarang ni kena buat update untuk band kawan2. Promote mereka sehabis-baik. Masih banyak kekurangan lagi dalam ber-blogging.

Soalan 4: Apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
Jawapan: Trend! Itu je yang mampu dikatakan. Dulu orang buat blog sebab nak share apa yang kita lakukan setiap hari, tak pun nak share info. Tapi sekarang ni dah jadi ikutan macam dialog ni, "eh ko ada blog? aku pun nak buat gak la" haa.. lebih kurang camtu la. Tapi kalau kita feel dunia blogging ni, kita dapat rasa satu aura, macam nikmat semacam je kan! Haaa... macam main gitar la.. ada semangat2 tertentu katakan, hehe!

Soalan 5: Pandangan anda mengenai IPTM (Institut Pengajian Tinggi Maya) pertama ini.
Jawapan: Mula2 nampak idea ni kat timeline Twitter. Baca dorang punya idea, 'eh biar betul diorang ni?' Tapi bila tengok sendiri, rasa WOW! Ni la institusi yang aku cari selama ni! Terus apply la untuk share info tentang blogging, selain tambah kawan maya baru. Yang penting, IPTM ni tak payah nak apply loan hahaha seronok!

P/S: Kalau kawan2 nak join UBM, jom klik SINI.


8 comments:

MiSzy DiaN said...

jom jadi classmate nak??


join luck draw.. menang hand made cokelat http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

Hani Shah said...

jom2 hahha!

Nizam said...

singgah dari UBM.... jenguk2 blog nizam yer... hehehe... :P

CikTomyam said...

salam singgah student UBM gak..amek kos apa? wakakkaa...

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

hqfizulhqkim said...

singgah dari UBM :)

Manja (let it be my sweet name) said...

selamat berkenalan, MAnja student UBM juga


100 Blogger diperlukan

prof said...

datang tanda asgment :)

This is Hani