Tuesday, January 26, 2010

Keluar semua!

Perkara ni macam cepat je berlaku. Baru je malam tadi aku tidur atas katil kat rumah sewa aku, sekarang ni aku and the geng kena halau dari rumah tu. Ada hal peribadi sikit yang berlaku antara orang dalam rumah aku malam tadi. Nak tau? Tak yah la.. agak sensitif.

Budak rumah aku semua kena halau, termasuk aku. Tak ada sesiapa pun yang terselamat. Siang tadi pun dah macam AFUNDI KELUAR je. Semua orang syok packing barang. Dengan barang & beg besar-besar. Barang aku of course la sikit, tapi banyak dengan kotak. Yala.. masa aku mula-mula masuk rumah tu pun aku masukkan barang-barang aku dalam kotak.

Erm.. aku tak tau la budak-budak aku tu macam mana sekarang ni. Aku sekarang masuk hostel untuk sementara waktu. Yang ada dengan aku sekarang pun just sorang kawan dari bilik aku je. Yang lain ada yang give up, ulang-alik dari rumah saudara ke kolej. Ada yang tompang kat rumah kawan. Ada yang stay kat rumah family. Aku memang terpaksa ambil risiko la, duduk kat hostel. My parents sure tak bagi aku ulang-alik, memandangkan rumah aku kat Kajang, kolej lak kat Shah Alam. Naik tren je pergi balik dah spend RM10, ke kolej naik teksi dah RM20 pergi balik, and another RM10 untuk balik ke rumah dari stesen Kajang. So total dah RM40, tak masuk duit makan lunch lagi. Kelas aku dari pagi sampai petang, dan ada gap pada tengah hari. RM40 dalam masa satu hari? Memang tak berbaloi lebih-lebih lagi kalau tak ada kelas!

Entah la... benda dah jadi. Aku tak nak salahkan sesiapa. Lagipun, masing-masing pernah buat silap. Mungkin ni salah diorang, buat perkara yang bukan-bukan. Aku ni pun bukan baik sangat pun. Balik kalau dah 'awal pagi' tu memang baik la sangat! Masing-masing dah besar kan.. pandai fikir, pandai buat, pandai sorok. Sorry if my words too harsh.

4 comments:

haslan shah said...

cian nye..

haNi saJe said...

hoho ape ley buat en.. :p tp ok la still ade tmpt nk stay ni ;)

HoLy WhiTe LiLy said...

hani...cm nk nanges jep aq bace deh.. papepn...yg penting ko slmt udh.. ayt kene halaw cm ksr jgk ler aq dgr.. ape le sgt slh tu smp de yg sgup buat korg cmtu.. kalo da cani pon yg bslh xsda, xtaw ler..

haNi saJe said...

hoho kini aku kembali selamat :p

This is Hani