Tuesday, May 03, 2011

Semoga kau bahagia di sana...

Salam semua!

Hari ni rasa macam tak ada mood sangat. Malam tadi hamster yang Hani sayang sangat tu mati. Baru je setahun umur dia. Tapi dia tak sihat.

Siang semalam, masa aku bersihkan cage dia, aku nampak dia lemah sangat. Makan tak nak, minum pun tak nak. Setiap masa aku gi check cage dia. Dia duduk je dalam rumah kecik tu. Tak keluar sikit pun. So terpaksa la aku buka bumbung rumah mainan tu, leh tengok-tengok kan dia. Terkulai je dalam tu.

Malam tu pulak aku gi tengok lagi hamster tu. Lemah je. So aku keluarkan rumah mainan tu dari cage, lepas tu amek dia letak kat atas tapak tangan. Panas je badan dia. Tak pe lah... bagi dia tidur atas tapak tangan ni dulu. Tiba-tiba jantung dia degup laju. Dia lak kejap bangun, lepas tu baring balik. Aku ingat dia nak minum, tapi bila hulur air dia tak minum sikit pun. Dia terus baring balik atas tapak tangan aku, lepas tu terus senyap.

Masa tu aku dah tau dah.. dia dah mati. Badan dia pun dah tak turun naik macam tadi. Nafas pun dah berhenti. Aku try cuit-cuit badan dia, still tak percaya dia mati, tapi dia dah tak bergerak. Ye aku tau tu cuma seekor hamster, tapi aku menangis macam... aku pun tak tau.
Hiro

Hamster tu namanya Hiro. Since dia kecik, dia la yang selalu teman aku kalau aku dok sorang-sorang dalam bilik. Dia la tempat aku cerita masalah aku walaupun dia tak faham satu haram pun yang aku cakap. Kalau Hiro boleh bercakap, mesti dia sound aku, "weh ko ni annoying la!" haha! Tapi aku tau.. Hiro akan terus dengar luahan aku. Hiro tak macam kawan-kawan aku, tak macam boyfriend aku, tak macam sesiapa! Sebab Hiro la aku kuat menjalani sisa-sisa hidup aku yang aku sendiri tak tau bila ia akan berakhir....
Sayang Hiro

2 comments:

syefi said...

comel gila hamster tu !!

Hani Shah said...

tp dah xd dah :(

This is Hani