Friday, October 14, 2011

Abah cepatlah sihat (Part 2)

Salam semua!

Maaf atas kelewatan post blog ni. Hari Sabtu (8hb Oktober) aku gi melawat Abah kat IJN. Sebelum ni Mama bagitau Abah tak boleh bergerak langsung sebab badan Abah kena lilit dengan wayar mesin tu semua. So bila Abah dan 'bebas' dari semua tu, aku rasa lega la sikit.

Masa tengok muka Abah, aku nampak muka Abah bersih je. Ceria, senyum je memanjang. Mungkin sebab bebanan kerja sebelum ni yang buat muka Abah ketat kot, hehe! Lega tengok Abah bebas dari kerja-kerja dia yang sibuk je memanjang tu.

Hari tu, ramai yang melawat Abah. Pak Ngah, Mak Ngah, Pak Usu.. kawan-kawan Abah pun datang melawat Abah. Yang paling best, Ketua Polis Negara pun datang melawat Abah! Terima kasih kepada semua yang datang melawat Abah selama Abah masuk hospital.

Bila aku datang melawat ni, soalan lazim Abah mesti tanya aku pasal kerja okay ke tak. Yup, aku happy kerja! Giant tu pun dah macam rumah aku la kan, hehe!
So lepas ni, Abah kena buat operation kat jantung dia. Doktor suggest kan Abah untuk buat operation bypass dalam jantung dia. So nanti nak kena ambil urat kat kaki untuk jadi 'spare-part' dalam jantung tu. Apa-apa hal aku doakan operation tu nanti berjaya la. Nak tengok Abah aktif macam dulu lagi. Aku tau Abah kuat! Sebab tu Abah jadi hero aku sepanjang hidup aku. Sampai aku mati, tak ada sesiapa pun akan dapat ganti tempat 'hero' Abah tau.

2 comments:

teh o beng said...

hope abah hani makin sehat ye..amin :)

mtk tlg vote teh kt cni bole?
http://www.facebook.com/SmileStoryStudio

tq :)

✿....rossa alina....✿ said...

hai hani..hope abah hani cepat² sembuh k.. :)

This is Hani